Sociale media in het speciaal onderwijs

Terug naar het overzicht

In het boek vind je 15 portretten van leraren die op een creatieve manier sociale media inzetten in de les, of op een inspirerende manier met hun leerlingen over mediawijsheid praten. Het boek is gemaakt door Kennisnet in samenwerking met LECSO, het landelijk exerpertisecentrum speciaal onderwijs.

Informeren en inspireren

Dit boek is gemaakt om 2 redenen:

1. Goede informatie is nodig omdat er over deze onderwerpen vooral voor reguliere scholen wordt geschreven. Leraren in het speciaal onderwijs moeten vaak zelf uitzoeken hoe ze die informatie in de klas kunnen toepassen. Terwijl juist deze kwetsbare kinderen makkelijk online te raken zijn en extra behoefte hebben aan goede begeleiding.

2. Leraren in deze sector zitten niet stil. Met een enorme passie en vindingrijkheid laten ze hun leerlingen kennismaken met de digitale wereld. Deze ‘best practices’ verdienen een groter podium.

Ervaringen en praktische tips

Elk hoofdstuk brengt het verhaal van een of twee leraren, die hun ervaringen en praktische tips delen. Hoe benutten zij digitale media in de klas? Bij elk portret staat een lesidee in de ‘kantlijn.’ Het zijn suggesties voor lessen van circa twintig minuten, lessen die de leraar helemaal naar eigen hand kan zetten.

SlechtMatigVoldoendeRuim voldoendeUitstekend (Nog geen beoordelingen)
Loading...

Laat een reactie achter

*

Print Friendly, PDF & Email